Home Inpiracije za kuhinju i blagovaonicu 6 SAVJETA KAKO IZABRATI BLAGOVAONSKI STOL

6 SAVJETA KAKO IZABRATI BLAGOVAONSKI STOL

by blog.zondo.hr
Blagovaonski set Danal (za 6 osoba)

Danas se rijetko izdvaja posebna soba za blagovaonicu. Najčešće blagovaonica povezana je s kuhinjom, a ako je prostorija dovoljno velika, možete si priuštiti i veliki blagovaonski stol. U manjim stanovima cijenit ćete manje i praktične, odnosno stolove bez razvlačenja. Donosimo vam savjete kako odabrati pravi blagovaonski stol.

Blagovaonski stol Elfie na razvlačenje (za 6 do 8 osoba)
Blagovaonski stol Elfie na razvlačenje (za 6 do 8 osoba)




Sadržaj:
1.1. Postavljanje blagovaonskog stola

1.2. Dimenzije blagovaonskog stola

1.3. Oblik blagovaonskog stola

1.4. Materijal blagovaonskog stola

1.5. Blagovaonski stolovi na razvlačenje

1.6. Blagovaonske stolice

1.1. Postavljanje blagovaonskog stola


Mjesto stola ovisi uglavnom o rasporedu stana. Kuhinja i blagovaonica često su spojene s dnevnim boravkom. Blagovaonski stol možete smjestiti u kuhinju, u dnevnu sobu ili negdje između ova dva prostora. Ako imate odvojenu blagovaonicu ili kuhinju, izbor će vjerojatno biti jasan. Naravno, potrebno je voditi računa o veličini prostorije i njoj prilagoditi veličinu stola.

Blagovaonski stol- Fabian na razvlačenje (hrast artisan + crna) savršeno će se uklopiti u svaku blagovaonicu
Blagovaonski stol- Fabian na razvlačenje (hrast artisan + crna)




1.2. Dimenzije blagovaonskog stola


Dimenzije u određenoj mjeri ovise o vašim prostornim mogućnostima. Ali postoje preporučene dimenzije za udobno blagovanje. Također biste trebali odabrati veličinu stola prema tome koliko ljudi će služiti. Minimalna širina stola je 80 cm, normalna 100 cm i optimalna 104 cm. Dužina stola ovisi o broju osoba, dok je za jednu osobu potrebno najmanje 60 cm. Blagovaonski stol za 4 osobe idealno bi trebao biti najmanje 80 x 120 cm, u slučaju okruglog stola, promjer bi trebao biti najmanje 100 cm.

Blagovaonski stol Gerda bez razvlačenja (za 6 osoba) izrađen od laminirane MDF i kromiranog čelika
Blagovaonski stol Gerda bez razvlačenja (za 6 osoba)




1.3. Oblik blagovaonskog stola


Oblik stola u biti je stvar ukusa, ali i rasporeda i veličine prostorije. Klasik je pravokutni stol koji se može postaviti u kut, uza zid ili u sredinu sobe. Osim toga, zauzima manje prostora od okruglog. Četvrtasti stol posebno je prikladan za manje blagovaonice ili kuhinje. Posljednja opcija je ovalni stol, zauzima gotovo isto toliko prostora kao i pravokutni stol.

Blagovaonski stol Gerry bez razvlačenja (za 6 osoba) izrađen od laminirane MDF i praškastog čelika.
Blagovaonski stol Gerry bez razvlačenja (za 6 osoba)




1.4. Materijal blagovaonskog stola


Ploča stola obično je drvena, staklena, plastična ili laminatna. Masivno drvo je jedan od najpopularnijih materijala, dovoljno je da se lakira ili impregnira uljem kako bi sačuvao svoj izgled i dug vijek trajanja. Laminat je pristupačniji i ne manje popularan. Osim cijene, privlačan je i veliki broj boja i uzoraka koje ovaj materijal nudi. Staklena ploča stola unosi dašak elegancije u interijer, plastični stolovi su lagani i dostupni u različitim izvedbama.

Blagovaonski stol Anton je dizajnerski komad namještaja izrađen od stakla i lakiranog čelika. Dostupan je u crnoj boji i može smjestiti do 6 osoba.
Blagovaonski stol Angila bez razvlačenja (za 6 osoba) (crna)




1.5. Blagovaonski stolovi na razvlačenje


Jeste li četveročlano kućanstvo, ali s vremena na vrijeme Vam je potrebno još jedno mjesto za stolom? Ili Vam samo treba više prostora za blagovanje? U oba slučaja, stol na razvlačenje će vrlo dobro poslužiti. U normalnim okolnostima, neće zauzimati previše prostora, ali se može lako proširiti ako je potrebno. Prilikom postavljanja vodite računa o dimenzijama stola nakon razvlačenja.

Blagovaonski stol Agate 2 na razvlačenje (za 6 do 8 osoba) izrađen od MDF +prirodni furnir i praškastog čelika
Blagovaonski stol Agate 2 na razvlačenje (za 6 do 8 osoba)




1.6. Blagovaonske stolice


Blagovaonske stolice trebaju biti u skladu s blagovaonskim stolom. Jedna od opcija je kupnja blagovaonskog seta, odnosno komplet stola i stolica, ili stol nadopuniti stolicama iz iste linije modela. Druga mogućnost je da ih odaberete zasebno prema svom ukusu, tako da odgovaraju ne samo stolu za blagovanje, već i stilu uređaja.

Blagovaonski set Auber sastoji se od sklopivog stola i šest stolica u sivoj boji. Sjedalo i stražnji dio stolica u potpunosti su tapecirani što povećava udobnost. Stol možete razvući i tako stvoriti mjesto za osam osoba.
Blagovaonski set Danal (za 6 osoba)

Također preporučamo kupnju nekih dodataka koji Vam mogu biti korisni.
  • Kuhinje – Razni modeli kuhinja najviše kvalitete samo kod nas
  • Kuhinjski ormarići – Sastavite kuhinju po svojim potrebama
  • Blagovaonski setovi. Upotpunite vašu blagovaonicu prekrasnim blagovaonskim setom
  • Komoda  .Svaki dodatni prostor za pohranu je plus.
  • Blagovaonske stolice. Blagovaonske, barske, dječje ali isto tako i uredske ili stolice za dnevnu sobu imamo u ponudi u modernom i klasičnom duhu kako bi se savršeno uklopile uz Vaš ambijent.
  • Blagovaonski stolovi  .Da li preferirate metalne ili drvene stolove , ili pak moderne stolove u kombinaciji sa staklom, kod nas ćete sigurno pronaći taj pravi komad za Vas.
  • Tepih – Daje toplinu svakoj prostoriji

Sviđa vam se ovaj članak? Podijelite ga s prijateljima 🙂

Páči sa vám tento článok? Podeľte sa oň s priateľmi :)

Komentáre

komentárov

You may also like